Türilt tulnud naine toob poldrile muinastulede öö lõkke

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muinastulede ööl on tavaks teha vee ääres lõkkeid. Sadu lõkkeid läidetakse küll Eesti rannajoonel, aga Viljandimaalt oli sündmuse kodulehel eile kirjas vaid üks tuletegemise koht, Võrtsjärve ääres poldril. Foto on illustreeriv.
Muinastulede ööl on tavaks teha vee ääres lõkkeid. Sadu lõkkeid läidetakse küll Eesti rannajoonel, aga Viljandimaalt oli sündmuse kodulehel eile kirjas vaid üks tuletegemise koht, Võrtsjärve ääres poldril. Foto on illustreeriv. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Kui Eesti rannajoonel on 29. augusti õhtul ridamisi lõkkeid, siis Viljandimaal süüdatakse muinastulede öö veebilehe järgi lõke vaid Tarvastu vallas Võrtsjärve ääres poldril.

Seda kavatseb teha Viiu Männik, türilane, kes on laupäeval ja pühapäeval töö asjus Soe külas. Varem on ta käinud muinastulede ööl Türi kandis mõne järve ääres lõket tegemas.

Võrtsjärve ääres süüdatakse kaks muinastuld

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles