Mida näeb Ida-Virumaal?

Peeter Olesk
, Vaatleja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Olesk
Peeter Olesk Foto: Elmo Riig / Sakala

OLEKS VALE VÄITA, et vaevalt Mulgimaalt Tartus tagasi, põrutasin ma Emajõe paremalt kaldalt kohe Narva. Lihtsalt ühel perel tekkis tahtmine vaadata lähemalt, kuidas elatakse Narva kandis, ning ta kutsus reisikaaslasteks mu abikaasa, kelle isapoolne suguvõsa on elanud Jõhvi ja Toila vahel juba XVII sajandist, ja minu, kes ma tunnen maid Ida-Harjumaast kuni maanteesillani Narva jõel alates aastast 1958.

Neid maid ei tunne ma muidugi tervikuna. Allmaakaevandusi ja kaevurite rõvedat sõimu ei tunne ma üldse, põlevkivibasseini keemikute argielu samuti mitte. Nagu ma ei tea, kuidas sõimab üks mulk teist, pole mul ka aimu, kuidas avaldatakse Narvas armastust.

Kindlasti vastab tõele see, et tänavu käisin ma Narvas ja ööbisin sealses Ingeri hotellis pärast seda, kui olin käinud suve hakul Abjas ja Loodis. Võin võrrelda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles