Viljandi võõrustab erilist laulupidu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi lauluväljak
Viljandi lauluväljak Foto: Marko Saarm / Sakala

Neljapäeval koguneb Viljandi laululavale ligi 500 erivajadustega inimest kõikjalt Eestist, et pidada maha oma seitsmes laulupidu «Laulan helisema maa».

Aktsiaseltsi Hoolekandeteenused Karula kodu eestvedamisel korraldatavale peole on oodata 35 koori erivajadustega inimestele teenust pakkuvatest keskustest. Hoolekandeteenused 17 kodu esinduse kõrval tuleb peole ka rekordarv külalisi Pärnust ja Viljandist, Koerust ja Keilast, Tallinnast ja Tarvastult, Jõgevalt ja Paidest, Sakust ja Meegomäelt, Torist ja Vändrast, Imaverest ja Hellenurmest ning Tahevalt ja Raplast. Kontserdil astub üles armastatud ansambel Bombillaz ja kavas on ka mõned ühislood, mis publikule kindlasti palju rõõmu pakuvad.

Laulupidu algab kell 13.30 rongkäiguga Viljandi laululavale, kus kell 14 algab kontsert.

Ühendkoorid kannavad ette nii rahvaviise kui tuntud ja armastatud poplaule. Esmaettekandele tuleb «Kollane päike», mille Anu Röömel on kirjutanud spetsiaalselt selle peo jaoks.

Erivajadustega inimeste laulupeo traditsioon sai alguse seitse aastat tagasi Kernu hooldekodust ning on Eestis ainus erivajadustega inimestele korraldatud laulupidu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles