Pandipakendi juht: me ei saa leppida raudukse taha peidetud lüpsilehmaga

Rannar Raba
, Sakala vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Pandipakendi tegevjuht Rauno Raal rõhutab, et pandipakendite kogumine peab käima nii läbipaistvalt kui võimalik. Vastasel juhul tekib oht, et süsteem kukub enda tekitatud vigade tõttu kokku.
Eesti Pandipakendi tegevjuht Rauno Raal rõhutab, et pandipakendite kogumine peab käima nii läbipaistvalt kui võimalik. Vastasel juhul tekib oht, et süsteem kukub enda tekitatud vigade tõttu kokku. Foto: Liis Treimann / Postimees

Taaskasutusorganisatsiooni Eesti Pandipakend tegevjuhi Rauno Raali sõnul tekkis Viljandi lähedal Jämejalal tegutseva taarakeskusega konflikt selle tõttu, et too ei soostu järgima pandipakendite süsteemi alusmõtet. «See pole koht ärilisteks improvisatsioonideks,» ütleb ta.

Rauno Raal, palun selgitage sissejuhatuseks, mis asutus on Eesti Pandipakend. Nimetus «tootjavastutusorganisatsioon» ütleb keskmisele tarbijale ilmselt vähe.

Kümmekond aastat tagasi, kui ühinesime Euroopa Liiduga, seisis Eesti silmitsi kahe probleemiga. Esiteks kehtestati meile liitumistingimustega pakendite kogumiseks üsna karmid normid. Teiseks võis meie parkides ja metsatukkades näha parajat läbu, millest suure osa moodustasid mitmesuguste jookide pudelid ja purgid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles