Saja aarde poolt saab hääletada esmaspäevani

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kärstna kabelimäel asuv lõvi kuju on üks paljudest Viljandimaa aarete seast.
Kärstna kabelimäel asuv lõvi kuju on üks paljudest Viljandimaa aarete seast. Foto: Elmo Riig / Sakala

Veebilehel www.eesti100aaret.ee saab hääletada Eesti tõeliste aarete ehk tähendusega kultuuri- ja loodusobjektide poolt 31. augustini. Rahvahääletusel selgub sada enim hääli saanud aaret ning selle põhjal valmib Eesti Vabariigi 100. aastapäevaks interaktiivne aarete otsimise mäng.

Eesti Vabariigi 100. aastapäeva ettevalmistusena käima lükatud kingituse «Eesti 100 aaret» käigus kogus muinsuskaitseamet märtsis ja aprillis inimeste ettepanekuid tähendusega paikade kohta üle Eesti. Esitati üle 250 ettepaneku, millest kultuurimälestiste eri valdkondade ekspertide abiga valiti rahvahääletusele 150 erilist paika.

Rahvahääletusel väljavalitud 100 aarde põhjal valmib mitmekeelne interaktiivne mäng, mis pakub võimalust avastada Eesti erilisi paiku ja objekte, millel on oma lood ja legendid.

Algatus «Eesti 100 aaret» tahab leida inimeste abiga üles Eesti olulised paigad ja objektid, mis pole seni laiemat tuntust saanud, kuid vääriksid esiletõstmist ja külalistele tutvustamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles