Kreeka kolmas abipakett ehk Musta lammast ei tasu karjast välja lüüa

Maris Lauri
, riigikogu majandus-komisjoni liige (Reformierakond)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maris Lauri
Maris Lauri Foto: Jaanus Lensment / Postimees

KREEKA ON JUSTKUI euroliidu must lammas, kes ajab kangekaelselt oma rida, tekitades sellega endale ja teistele probleeme. Kui tahad teda aidata, siis tema abi ei taha; kui häda on suur, on käsi pikal ja jutt solidaarsusest suus. Me võime olla sellest tüdinud, kuid sellegipoolest ei tasu eksinud karjaliiget veel maha kanda, vaid talle tuleks õige suund kätte anda.

Eelmisel nädalal otsustaski riigikogu toetada Kreeka kolmandat abipaketti. Miks oli see praeguses olukorras parim lahendus?

Eelkõige seepärast, et kreeklastele ettepandud mahukas tegevuskava on üksikasjadeni läbi mõeldud, kuid tuleviku suhtes paindlik ja üsna auahne. Kreeka valitsus on lõpuks lubanud tegelda kõige sellega, mis on riigi rahakotiga talupojamõistuse seisukohast valesti ning millele on seni läbi sõrmede vaadatud. Eesmärk on vähem riigiaparaati, bürokraatiat, onupojapoliitikat ja korruptsiooni ning parem maksukogumine. Samuti astutakse samm tänapäevase riigivalitsemise poole, võttes teiste riikide eeskujul laiemalt kasutusele IT-rakendused.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles