Viljandi esindus sõidab Ukraina sõpradele külla

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti-Ukraina folkbänd Svjata Vatra  annab Ukrainas viis kontserti.
Eesti-Ukraina folkbänd Svjata Vatra annab Ukrainas viis kontserti. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Kolmapäevast laupäevani viibib Viljandi delegatsioon Ukrainas Ternopilis ja osaleb sealsetel linnapäevadel, millel astub üles ka riigis turneel viibiv ansambel Svjata Vatra.

Sõpruslinna suunduvat viieliikmelist esindust juhib abilinnapea Kalvi Märtin, kaasa sõidavad ettevõtluse ja turismivaldkonnaga tegelevad ametnikud.

Linnavalitsuse avalike suhete ja turismiameti juhataja Krista Kulli sõnul on Viljandi sõprussuhted Ternopiliga viimasel ajal olnud aktiivsed. «Ternopil on olnud viimasel kahel aastal rohkearvuliselt esindatud Viljandi hansapäevadel, kaks korda on siin käinud ka nende jalgpallivõistkond. Möödunud nädalal käisid Ternopilis Viljandi jalgpallipoisid,» rääkis Kull.

Muu hulgas sõlmib Ternopil linnapäevade ajal sõpruslepingu kahe omavalitsusega Poolas ja Leedus ning linnale antakse autahvel auhinna «Europe Prize» võitmise eest.

Lisaks linnavalitsuse esindusele viibib käesoleval nädalal Ukrainas ansambel Svjata Vatra, kes astub üles Ternopilis, aga ka Kiievis Myhailivska platsil suurel kontserdil, mis on pühendatud vaba ja ühtse Ukraina eest langenud ja võitlevatele inimestele. Svjata Vatra annab Ukrainas viis kontserti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles