Viljandimaa mehed sõitsid Riias korralikult

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
BMW 325 Cupi klassi sõidud olid koos Soome meistrivõistluste klassiga BMW Extreme ja stardirivis oli peaaegu 20 autot.
BMW 325 Cupi klassi sõidud olid koos Soome meistrivõistluste klassiga BMW Extreme ja stardirivis oli peaaegu 20 autot. Foto: "Riga Summer Race"

Nädalavahetusel sõideti Riias uuendatud asfaltkattega Bikernieki ringrajal «Riga Summer Race», mis oli ka Eesti autoringraja meistrivõistluste eelviimane etapp klassidele Formula Scandic ja BMW 325 Cup. Eestlasi osales ka teistes sarjades ja klassides.

BMW 325 Cupi klassi sõidud olid koos Soome meistrivõistluste klassiga BMW Extreme ja stardirivis oli peaaegu 20 autot. Taas oli selles klassis rajal BMW 325 Cupi omaaegne valitseja Raimo Kulli. Tema oli ka see, kes võitis esimese sõidu pärast põnevat heitlust Viljandimaa autosportlase Mikk Maateniga, edestades teda 0,6 sekundiga. Kolmas oli Soome võistleja Kari Aarnio, kes kaotas Kullile kahe sekundiga.

Mikk Maaten
Mikk Maaten Foto: Aivar Kaljusaar

Teises sõidus asus rivi vedama Mikk Maaten, kuid kolmandal ringil võttis liidrikoha enda valdusesse Kulli. Teise sõidu võitis aga hoopis Allan Tigane, sest Kulli auto kapott tuli viimasel ringil lahti ja varjas esiklaasi. Kulli kukkus liidrikohalt kolmandaks ja sõitis osa viimasest ringist oma sõnul üsna tunde järgi, sest ei näinud suurt midagi. Maaten ületas teises võistlussõidus lõpujoone viiendana.

Formula Scandic arvestuses oli avasõidus kiireim Antti Rammo, edestades Jan-Erik Meikupi ja Tõnis Vanaseljat. Vahed esikolmiku vahel olid üliväikesed, Rammo oli Meikupist parem 0,7 ja Vanaseljast 1,3 sekundiga. Teises sõidus oli kiireim Vanaselja, Rammol tuli sellel korral leppida teise kohaga, kahe tiimikaaslase vahe oli vaid 0,8 sekundit. Kolmandana finišeerus Jan-Erik Meikup.

Balti turismiautode meistrivõistlustel võitis Tõnu Soomer (BMW M3 GTR) klassis BTC2 esimese sõidu, kuid teist tulemust kahjuks kirja ei saanud. Klassis Baltic Open said eestlased kahe sõidu kokkuvõttes kaksikvõidu. Raivo Hääl (Camaro Cup) oli avasõidus teine ja võitis teise sõidu. Kaspar Aruvee (Lada) oli Hääle järel teises sõidus teine ja esimeses neljas ning kokkuvõttes teine. Viljandimaa mees Peeter Peek lõpetas esimese sõidu kolmanda ja teise neljanda kohaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles