Lambist alguse saanud tuli tõi kogu maakonna päästjad linna

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile varahommikul, kui suurem osa linnast alles magas, punane kukk juba kires – seekord Mivar-Vivas, kus ta oli kinnise metallukse taga kangarullide kallale kippunud.

Kell 5.45 sai häirekeskus teate tulekahjust Viljandis Lossi tänaval asuvas õmblustsehhis. Et Mivar-Vivas algas tööpäev kella kuuest, oli sel varasel hommikutunnil inimesi majas juba liikvel. 

Õmblustsehhi juhataja Toomas Värva sõnul olidki tööle tulnud inimesed need, kes märkasid ühe laoruumi ukse alt suitsu immitsemas ja selle asemel et metalluks avada, taipasid kohe kiiresti päästjad kutsuda. Päästekomandosid kihutas kohale igast ilmakaarest: lisaks Viljandile Mustlast, Suure-Jaanist, Abja-Paluojalt ja Kõpust, kust tulid vabatahtlikud pritsimehed. 

«Et õmblustehases on palju põlevmaterjali ja ehitis on tavalisest keerukam, oli objekt päästjatele kõrgendatud riskiga,» selgitas Lõuna päästekeskuse kommunikatsioonijuht Marek Kiik paljude päästekomandode üheaegset väljasõitu. Sellisel juhul kehtib alati reegel, et parem on üle-, kui alareageerida. 

Tulekollete leidmiseks sisenes hoonesse kõigepealt kaks paari suitsusukeldusvarustuses päästjaid, kes tegid kindlaks, et põleng on teisel korrusel asuvas lõikusruumis. Kustutustööde ajal sisenes veel kolmas lüli, kes tegi ruumide ventileerimiseks tuulutusava, purustades lõikusruumi aknaklaasid. Põleng saadi kontrolli alla kella poole seitsme paiku.

Eile hommikul menetlejaid oodates ütles tekstiiliettevõtte juht Toomas Värva, et tema hinnangul pidi põleng saama alguse ruumi laevalgustitest, sest mingit küttekeha või töötavat seadet seal polnud. Hiljem kinnitasid Värva esialgset arvamust kohapeal käinud uurijad. 

Kui õmblustsehhi ruumid said tuulutusavade kaudu ventileeritud, võis patjade ja tekkide tootmine jätkuda. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles