Muinsuskaitseamet kutsub avama ja avastama tööstuspärandit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Iga-aastasi üle-euroopalisi muinsuskaitsepäevi tähistatakse tänavu Eestis 10.–13. septembrini ja need on pühendatud tööstuspärandile.

Muinsuskaitseamet kutsub üles kõiki tööstuspärandi hoidjaid, sõltumata sellest, kas nende hooned on riikliku kaitse all või mitte, avama 12. septembril oma uksi huvilistele ning korraldama ekskursioone ja väljapanekuid oma ettevõtte pärandist.

Euroopa muinsuskaitsepäevade Eesti koordinaator Riin Alatalu kõneles, et ligemale sada aastat oli tööstuste areng Eesti linnade kasvu ja õitsengu alus. Praeguseks on maailm muutunud sedavõrd, et tööstuse ja tootmise olemasolu elanikud enam eriti ei taju.

Euroopa muinsuskaitsepäevi on korraldatud 1985. aastast, et hoida igal aastal septembrikuus kultuuripärand kõigile huvilistele tasuta avatuna.

Soovist 12. septembril muinsuskaitsepäevadel kaasa lüüa ja oma tööstuspärandi uksed avada, paluvad korradajad teada anda Euroopa muinsuskaitsepäevade koordinaatorile Riin Alatalule aadressil riin.alatalu@parandiaasta.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles