Kristjan Johanson pälvis Prantsusmaal võidukarika

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Johanson
Kristjan Johanson Foto: Elmo Riig / Sakala

Prantsusmaal Aubenas` klubi juures viibiv Kristjan Johanson teenis amatööride ühepäevasõidul «47ème Grand Prix de Villapourcon» parima juuniori trofee.

Raskel sõidul kogunes ratturitel 90 kilomeetri peale üle 2000 tõusumeetri. Selle võitis Axel Gagliardi klubist CR4C Roanne. Kristjan Johanson lõpetas kõrgetasemelise võidusõidu 19. kohaga ning teenis oma esimese juunioride klassi võidu Prantsusmaal.

Sõit peeti 7,5-kilomeetrisel  ringil, mida ratturitel tuli läbida 12 korda. Viljandi rattaklubi kasvandiku sõnul oli sõit raske ja üritati pidevalt eest ära minna. «Umbes 25. kilomeetril see 15-mehelisel pundil ka õnnestus. Mina sinna ei pääsenud ja jäin peagruppi,» vahendas noormees sõidu kulgu.

«Ühel tõusul hakati passima ja otsustasin rünnata. Kaasa tuli neli meest, hiljem veel neli, selle pundiga panime lõpuni, aga jooksikutega oli vahe juba liialt suur,» lisas ta.

Kristjan Johanson ründas oma grupis veel viimasel tõusul, ent tema sõnul veeresid mehed suuremate ratastega talle laskumisel järele. Tõusul asunud finiši võitmiseks noormehel enam rammu polnud, ent oma kaheksamehelise grupi neljas koht ja võistluse parima juuniori karikas valmistasid rõõmu. «Ikka väga hea meel on, et suutsin jungade võidu võtta,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles