Mudiste. Vabadussõjast saadud maja taga

Hans Väre
, Sakala peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maidu Ehala
Maidu Ehala Foto: Marko Saarm / Sakala

Täna 26 aastat tagasi seisis Maidu Ehala Mudistes oma maja taga Balti ketis. Maja taga seepärast, et vana kitsuke Imavere–Viljandi maantee läks läbi maja eest, uus aga ehitati omal ajal teisele poole eluhoonet, ehkki praegu näib hoopis see esiküljena.

Siin, Kallaku talus, mis kunagi kuulus tema vanaemale, on Ehala elanud 1961. aastast. Siberist naasnud peret ei lubatud esimese hooga suguvõsa majja tagasi kolidagi ning mitu aastat pidid nad enne veetma Viljandis.

Noor Eesti riik andis Kallaku Maidu Ehala vanaisale Vabadussõjas osutatud teenete eest ning kogu nõukogude aja seisis seal ühe kirstu põhjas suur vana trikoloor, millel valge värv juba kollakaks tõmbunud. Aga seda, kas tal sinimustvalge ka koos naise ja kahe lapsega Balti ketis seistes peos oli, Ehala ei mäleta, ehkki lippe oli ümberringi palju näha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles