Populaarne taarakeskus pani protestiks ukse lukku

Rannar Raba
, Sakala vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile hommikupoolikul oli Jämejala taarakeskus pakendite tagastajatest tulvil. Koha peremeeste sõnul on selline vaatepilt nende juures üpris tavapärane.
Eile hommikupoolikul oli Jämejala taarakeskus pakendite tagastajatest tulvil. Koha peremeeste sõnul on selline vaatepilt nende juures üpris tavapärane. Foto: Märt Heuer / Sakala

Viljandi külje all Jämejala ristmiku ääres tegutsev taarakeskus, kuhu tuuakse ligi 40 protsenti kõigist maakonna pandipakenditest, pani eile õhtul protestiks tootjavastutusorganisatsiooni range poliitika vastu ukse lukku.

Ehkki kliendid ei pruugi seda märgata, tegutseb Jämejalal ühes majas kaks taara vastuvõtupunkti. Neist üks, Peeter Heuerile kuuluv osaühing Kullis haldab automaati ning on lepingulises suhtes Eesti Pandipakendiga. Teine, eelnimetatu venna Märt Heueri firma Rantor võtab pakendeid vastu käsitsi ning annab need edasi esimesele firmale.

«Käsitsi on võimalik vastu võtta viis korda kiiremini kui automaadiga,» selgitas Märt Heuer, miks nad vennaga kaht iseseisvat ettevõtet peavad. «Tarbijatele, kes tahavad korraga suuri koguseid ära anda, on selline lahendus kõige mugavam: nad ei pea iga pudelit ükshaaval auku toppima. Meie teeme selle nende eest ära, see ongi meie teenuse omapära,» selgitas Märt Heuer.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles