Lapsed jäädvustasid sireliõite värvirikkust

Tiina Sarv
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunstnik Mare Hunt osutab talle enim meeldinud Krislin Naudre tööle, lisades, et talle meeldivad kõik näitusel olevad pildid.
Kunstnik Mare Hunt osutab talle enim meeldinud Krislin Naudre tööle, lisades, et talle meeldivad kõik näitusel olevad pildid. Foto: Marko Saarm / Sakala

«Siin lööb lausa sirelilõhn ninna,» ütles lasteraamatuid illustreerinud ja praegu Kondase keskuses haridustööd korraldav kunstnik Mare Hunt Sakala keskuses Viljandi kunstikooli õpilaste näitust «Sirelipõõsa saladus» silmates.

Mare Hundi sõnul on kunstiõpilaste välipraktika ja natuurist joonistamine väga tähtis ning see kehtib nii lastekunstikoolide kui kõrgkoolide kohta. «On tore, et need lapsed on saanud värskes õhus oma maalimisoskusi arendada, leidnud sireliõite värvinüansse ja küllap ninapidi põõsas olles ka oma õnneõit otsinud,» lausus ta.

Kogenud kunstniku sõnul ei saa praeguse väljapaneku põhjal otsustada, kes 8–11-aastastest lastest on eriti andekas, veel vähem seda, kellest võib saada päris kunstnik.      

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles