Juhtkiri. Nägemata agregaat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakala logo
Sakala logo Foto: «Sakala»

Regulaarsed lehelugejad kindlasti teavad, et Aafrika seakatku tõttu hukatud kodusead põletatakse või maetakse. Küllap on neil värskelt meeles ka see, et käesoleva nädala algul kasutati Viljandimaal esimest korda toda teisena nimetatud varianti.

Ühtlasi teavad sündmustega kursis olevad inimesed seda, et kõiki viise pole Viljandimaal katkusigadest vabanemiseks kasutatud: ligemale 250 000 eurot maksma läinud mobiilset seapõletit pole siin kandis nähtud, selle asemel on sead Väike-Maarjasse loomsete jäätmete käitlemise tehasesse sõidutatud. Ja mitte selle pärast, et kallil agregaadil on nii palju tööd, et seda igale poole ei jagu. Põhjus on olnud hoopis asjaolus, et ühegi selle maakonna juhtumi puhul poleks niisuguse põleti pruukimine olnud optimaalne lahendus.

Eesti avalikkus ei tea või ei ole suutnud seniajani mõista, milleks oli vaja osta põleti, mis selgituste kohaselt sobib väga kitsalt reglementeeritud olukordadeks. Paugo ja Lohu talu enam kui pool tuhat siga oli mobiilse seapõleti jaoks liiga väike kogus, Vooru farmi 2149 kärsalist aga liiga suur. Selline asjaolu tekitab inimestes küsimusi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles