Omanik asus kaua tühjalt seisnud villat ellu äratama

Rannar Raba
, Sakala vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehkki villa Dolli tänavapoolsel küljel ripub praegugi silt, mis teatab, et kinnistu on müüa, on omanik kaotanud lootuse ostja leida. Monteeritud pildi parempoolne osa näitab, milline nägi häärber välja kahe maailmasõja vahelisel perioodil.
Ehkki villa Dolli tänavapoolsel küljel ripub praegugi silt, mis teatab, et kinnistu on müüa, on omanik kaotanud lootuse ostja leida. Monteeritud pildi parempoolne osa näitab, milline nägi häärber välja kahe maailmasõja vahelisel perioodil. Foto: Marko Saarm / Sakala, Jaan Riet / Viljandi muueum

Viljandi südalinnas Vene ajal punaarmeelaste räsida olnud ja pärast seda ligi kaks kümnendit tühjalt seisnud villa Dollile terendab lõpuks ometi uue elu lootus.

Jakobsoni tänaval, otse kultuuriakadeemia peahoone kõrval asuv imposantne hoone kuulub osaühingule Meavor. Selle ainuomanik, mitmes Euroopa riigis metsaäri ajav Raul Orav rääkis Sakalale, et on püüdnud juba tükk aega lagunevale kinnisvarale ostjat leida, kuid nüüdseks on temas juurdunud veendumus, et praeguses seisukorras ei taha seda maja talle meelepärase hinnaga keegi soetada. Seepärast küsis ta hiljuti ise linnavalitsusest projekteerimistingimused ja alustas ettevalmistusi, et renoveerida villa elu- ja ärihooneks.

Tähtis omanikule ja linnale

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles