Juhtkiri. Kole muster

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakala logo
Sakala logo Foto: «Sakala»

Öeldakse, et üks on juhus, kaks kokkusattumus ja kolm juba käitumismuster. Mida arvata selle põhjal Isamaa ja Res Publica Liidust (IRL), kus kohtus süüdi mõistetuid kerkib pinnale nagu seeni pärast vihma?

Juunis jõudis päevavalgele lugu sellest, kuidas mõned IRL-i liikmed värbasid suurkogu eel hulganisti uustulnukaid, kellest suur osa oli varem kriminaalkorras karistatud, et nende abiga partei sisevalimiste tulemusi mõjutada. Erakonna aukohus tuvastas hiljem, et  selles skandaalis mängis märkimisväärset rolli IRL-i noortekogu juht Linda Eichler.

3. augustil astus noortekogu peasekretär Ergo Hanni Postimehes Eichleri kaitseks välja, väites, et aukohtu otsus kujutas endast niinimetatud äraostmatute kättemaksuaktsiooni erakonna noortele. Samal ajal käis Hanni enda vastu kohtuasi, mis päädis eile esimeses astmes süüdimõistmisega. Vahemärkusena olgu lisatud, et päev varem karistas Harju maakohus kelmuse eest tingimisi vangistusega Kristina Tautsi, kes on olnud IRL-i Kristiine piirkonna esimees ja partei volikogu liige.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles