«Kubanskaja kometa» juba punetab

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Polli keskuse varaseima ploomisordi «Kubanskaja kometa» korjamisega tehti algust juba möödunud nädala algul.
Polli keskuse varaseima ploomisordi «Kubanskaja kometa» korjamisega tehti algust juba möödunud nädala algul. Foto: Elmo Riig / Sakala

10. augustil olid Pollis esimesed ploomid valmis ja neid võis korjama asuda. Puude otsas punetasid siiski vaid ühe sordi, «Kubanskaja kometa» viljad, teised kogusid veel päikese käes värvi.

Polli aiandusuuringute keskuse laborant Tiina Puusepp hakkas ploome noppima juba varajastel hommikutundidel ja lõunaks oli tubli tükk tööd tehtud. «Nii täis ploomipuid pole ma oma kolmeaastase tööaja jooksul Pollis veel näinud. Kui puu juurde minna, on kohe näha, kuidas oksad on raskuse all maas,» ütles ta.  

Keskuse teadur Kersti Kahu tähendas siiski, et eriliseks ta tänavust ploomiaastat ei nimetaks. «Ploom peabki nii palju kandma ja see on praegu vaid üks sort, mis ennast näitab,» lausus ta ning rääkis, et tavaliselt saavad esimesed sellest sordist ploomid juba juuli lõpul valmis. «Kõik oleneb ilmast.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles