Kool peab direktori valimiseks sõnaõigust küsima

Kristiina Baum
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ei Tiit Kurvitsa (vasakul), Ave Orava ega Eero Plamuse valimisel kuulunud komisjoni esialgu ühtki kooli pedagoogi.
Ei Tiit Kurvitsa (vasakul), Ave Orava ega Eero Plamuse valimisel kuulunud komisjoni esialgu ühtki kooli pedagoogi. Foto: Merily Šmidt, Elmo Riig, Mihkel Maripuu

​Uut direktorit valides peab omavalitsus silmas seda, et juht oleks meelepärane eelkõige talle, mitte koolile, mida too juhtima asub.

Möödunud reedel lõppes tähtaeg, mil sai kandideerida Kolga-Jaani vallas asuva Leie põhikooli direktoriks. Valla kodulehel on kirjas, et esialgne valimiskomisjon, kelle hoolde usaldati uue direktori valimine, koosnes viiest vallavalitsuse liikmest. Kuues oli kooli hoolekogu esimees Janek Lass. 

Pidades silmas Leie piirkonna kogukonna huvisid ja kooli juhtimise järjepidevust, tegi Lass vallavalitsusele ettepaneku kutsuda komisjoni endine Leie põhikooli direktor Tiit Kurvits, üks praegustest õpetajatest ning Leie põhikooli-lasteaia loomise komisjoni esimees Anzori Barkalaja. Ettepanekut võeti Kolga-Jaani vallavanema Kalevi Kauri sõnul osaliselt arvesse ja valimiskogusse kutsuti Anzori Barkalaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles