Kohtu valem karistuste liitmisel

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

​Tihti tekitavad Eesti kohtu otsused kodanikes pahameelt, näides liiga leebed, ning mõnikord tundub, nagu karistataks kahe pättusega hakkama saanud inimest vaid ühe eest.

Eelmise nädala neljapäeval ilmus Sakalas lugu sellest, et juulikuus mõisteti Viljandi kohtumajas kehalises väärkohtlemises ja ähvardamises süüdi 40-aastane Kalle Erimäe. Tema karistus arvati kohe kantuks eelmise, mullu oktoobris määratud karistusega. Varem mitme kuriteo pärast kohtupingis istunud Erimäe sai mullu 13. oktoobril joobes juhtimise eest kolmekuuse vangistuse. Toona arvati sellest maha kaks eelvangistuses veedetud päeva ja ülejäänud asendati 176 tunni üldkasuliku tööga. Sama aasta hiliskevadel oli ta kallale tunginud kahele inimesele ja kohus karistas teda kahekuuse vangistusega, mis asendati 60 tunni üldkasuliku tööga. Olukorrale lisab vürtsi asjaolu, et viimasena mainitud kohtuotsus arvati kohe kantuks eelmise, joobes juhtimise eest saadud karistusega.

Isiku süü

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles