Pank seab sularaha väljavõtmisele piirid

Kristiina Baum
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SEB panga sularahaautomaadist saab intresse maksmata välja võtta 1000 eurot kuus.
SEB panga sularahaautomaadist saab intresse maksmata välja võtta 1000 eurot kuus. Foto: Elmo Riig / Sakala

Sularahaautomaatide hooldamise ja sularaha veoga kaasnevad kulud, mistõttu piiravad pangad sularaha kasutamisega seotud teenuseid nende maksustamise kaudu. Alates teatud summast läheb pangaautomaadist sularaha väljavõtmine tasuliseks.

Swedbankis on see summa pressiesindaja Mart Siilivaski sõnul 2000 eurot. Kui keegi tahab kuu jooksul automaadist välja võtta enam kui 2000 eurot, maksustatakse iga tema järgmine väljavõtmine teenustasuga 0,3 protsenti.

Nagu Siilivask nentis, on alampiir teadlikult valitud ja selleni on jõutud klientide käitumisharjumusi analüüsides. Tema sõnul võtab enamik kliente ühes kuus automaadist välja vähem kui 2000 eurot ja neid teenustasu ei puuduta. Samas peavad kliendid ise oma rahaasjadel silma peal hoidma, sest Swedbanki sularahaautomaadid neid limiidi ületamisest ei teavita. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles