Homme maetakse Viljandimaal Pikru külas ligi kolm tuhat siga

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seal nädalal diagnoositi seakatk Tarvastu vallas Pikru küla farmis, kus see nõudis rohkem kui 3000 looma elu.
Seal nädalal diagnoositi seakatk Tarvastu vallas Pikru küla farmis, kus see nõudis rohkem kui 3000 looma elu. Foto: MERILY SMIDT/SAKALA

Esmaspäeval maetakse Tarvastu valda Pikru külla maha ligi kolm tuhat sigade Aafrika katku tunnusega seakorjust.

Tarvastu vallavanem Alar Karu tähendas, et veterinaaramet otsis matmiseks kohta ja asja on arutatud ka Viljandi maavanemaga.

«See, kuhu nad maetakse, on riigimetsa majandamise keskuse maa. Veterinaaramet ja keskkonnaamet ilmselt arutasid seda ja eks see ole piisavalt ohutu,» ütles Karu ja lisas, et korjuseid matmiseks mujale vedada pole otstarbekas.

Rääkides hiljuti Torma vallas juhtunust, kus maetud sigadest osa võimsa lagunemisprotsessi tõttu hakkas maapinnale tagasi kerkima, tähendas Karu, et ilmselt on matjad asjast õppust võtnud. «Ju seal esimese ehmatusega pandi liiga palju ja liiga madalale,» ütles ta ja lisas, et Pikru külas maetakse loomad kolme meetri sügavusele. «Kuhugi tuleb nad ju matta. Endised kolhoosiaeged matmispaigad kontrollisime ka üle, aga need on juba eraomandis ja sinna ei saa.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles