Markus Kerner sillutab endale teed suurde mängu

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaks aastat Ameerika Ühendriikides ülikooli spordistipendiumi toel tennist mänginud ja õppinud Markus Kerner elas eelmisel nädalal oma kodustel väljakutel kaasa noorteturniiri mängudele. Tuleval nädalal sõidab ta taas ookeani taha, kus saab veel kaks aastat treenida ja õppida, et üritada siis profimängijana suures tennises tippu trügida.
Kaks aastat Ameerika Ühendriikides ülikooli spordistipendiumi toel tennist mänginud ja õppinud Markus Kerner elas eelmisel nädalal oma kodustel väljakutel kaasa noorteturniiri mängudele. Tuleval nädalal sõidab ta taas ookeani taha, kus saab veel kaks aastat treenida ja õppida, et üritada siis profimängijana suures tennises tippu trügida. Foto: Kris Süld / Sakala

Viljandis esimest korda reketi pihku saanud Markus Kerner on praegu poolel teel elukutseliste tennisistide leeri. Kaks aastat on ta õppinud ja mänginud Ameerika Ühendriikide ülikoolis ning teist sama palju seisab ta seal veel ees.

Poolteist kuud kodumaal suvepuhkust veetnud ja siin ka mõnel turniiril kaasa teinud Kerneril tunduvad silme ees terendavat väga selged sihid. «Kaks aastat veel ülikooli, siis siirdun profileeri,» teatas ta enesekindlusega, mis ei lasknud kuulajas mingeid kõhklusi tekkida. «Olen siis 22. Tänapäeva tennises pole see mingi iga. Oskused ja teadmised, mida ma praegu Ameerikas tipptreenerite käe all omandan, kuluvad siis marjaks ära. Korralik akadeemiline haridus on selle juures boonuseks.»

Ameerikasse Dallase Southern Methodist Universitysse kinesioloogiat õppima siirdus Markus Kerner kahe aasta eest stipendiumi toel. Samas koolis on tudeerinud ja sporti teinud ka kettaheitja Aleksander Tammert ja teine Viljandimaa mees, praegu Ameerika jalgpalli mängiv Margus Hunt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles