Noort kerjust ei maksa rahaga julgustada

Elisabeth Kungla
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arkaadia aias raha küsiv nooruk on paljudele viljandlastele silma jäänud.
Arkaadia aias raha küsiv nooruk on paljudele viljandlastele silma jäänud. Foto: Merily Šmidt / Sakala

Kerjusega tänavanurgal on enamik inimesi kokku puutunud. Miks aga peab alaealine nooruk taskuraha saamiseks võõraste poole pöörduma?

Kuigi Eestis ei ole kerjamine seadusega keelatud, tekitavad rahaküsijad möödaminejates peaaegu alati mingisuguse emotsiooni. Mõni tunneb haletsust, teine saab pahaseks ning kolmas silmitseb tungivalt kauguses seisvat posti, peaasi et ei peaks teisele silma vaatama ja võõra murega tegelema. 

Viljandi tänavatel liigub 16-aastane nooruk, kes on pihta saanud vanale tõele: küsija suu pihta ei lööda. Lastekaitsespetsialist Külli Frey paneb inimestele südamele, et nad ei annaks kerjavale poisile kergel käel raha. «Niiviisi õppis ta kerjama ja sellisel moel saab ta sellest ka võõrduda,» lausus Frey ning selgitas, et kui poiss mõistab, et kerjamine talle enam kommiraha sisse ei too, siis ta selle ka lõpetab.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles