Riietuskabiine reostatakse rõvedal moel

Merlin Kuld
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selles riietuskabiinis nähti inimese väljaheidet käesoleval suvel juba kolmandat korda, kuid see pole ainus, kus on käidud keha kergendamas.
Selles riietuskabiinis nähti inimese väljaheidet käesoleval suvel juba kolmandat korda, kuid see pole ainus, kus on käidud keha kergendamas. Foto: Merily Šmidt / Sakala

Eile hommikul pöörduti Sakala poole murega, et Paala järve äärset riietuskabiini tavatseb keegi kasutada tualetina. Asja uurima minnes selgus, et mainitud kabiini pingil ilutses tõepoolest lai kakatriip.

Mures kodanik rääkis, et käib Paala järves ujumas iga päev ja on sellel suvel juba kolm korda kabiinis väljaheidet näinud. Ta lisas, et kõik seal rõivaid vahetanud inimesed olid väljudes vihase näoga ja olukorda arvestades pole see ka ime.

Paala järves suplejad saavad keha kergendada Järve baaris, kus klientidele on WC tasuta ning teistele maksab see vaid 20 senti. Järve baari klienditeenindaja Imbi Kupperi sõnul kasutavad nende tualetti üsna paljud rannalised, eriti praeguste kuumade ilmadega.

«Mõni maksab selle eest, mõni mitte. Lastel pole tihti sularaha kaasas, aga oleme nad sellegipoolest WC-sse lubanud,» lisas Kupper.

Järve baar on avatud kella 11–21. Varajastele või hilistele suplejatele mõeldud tualetti Paala järve ääres ei ole.

Viljandi avalike suhete spetsialisti Johan-Kristjan Konovalovi sõnul on linnavalitsusel Paala järve ääres oleva ettevõttega kokkulepe, et inimesed saavad selle lahtiolekuajal tualetis käia, kuid välikäimlat randa paigutada plaanis ei ole.

Paala järve ääres valvet pidava vetelpäästja Meelis Sillati sõnul ei ole mure ainult ühe konkreetse kabiiniga. «Minu ülesanne on rohkem vees olevaid lapsi jälgida, aga siin mänguplatsi juures on mulle korra kurtma tuldud küll, et kabiinis on kellegi väljaheide. Läksin ja koristasin siis ära.»

Sillat peab valvet ka Viljandi järve ääres ning rääkis, et sealgi on suve jooksul olnud kaks juhtumit, mil kabiini pingile on junn jäetud. Lisaks meenus talle, et kord oli keegi naine samamoodi maha jätnud kasutatud tampoonid.

Sillat lausus, et riietuskabiinide koristamine ei kuulu küll vetelpäästjate tööülesannete hulka, kuid selliste muredega tullakse siiski nende juurde. «Eks ma tõmba selle reha või millegagi sealt ära. Sitasurma pole veel keegi surnud,» ütles ta.

Viljandi linnavalitsus andis roojatud riietuskabiinist teada Viljandi Linnahooldusele, kes Paala järve rannaala hooldab. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles