Taevast alla sadanud jääkuulid panid kahjusid kokku lugema

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Et uskumatu tunduks usutavam, pani Pirmastu külas elav Üllar Asu mõned kolmapäeva õhtul taevast tulnud raheterad sügavkülma.
Et uskumatu tunduks usutavam, pani Pirmastu külas elav Üllar Asu mõned kolmapäeva õhtul taevast tulnud raheterad sügavkülma. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kui Sakala käis eile kolmapäevase rahesaju kahjusid uurimas, oli Pirmastu küla Sova talu peremehel Üllar Asul tõendusmaterjal kohe omast käest võtta. Ta tõi sügavkülmikust lagedale kolm kopsakat jääkuuli.

«Muidu võid ju pärast rääkida, aga keegi ei taju, millised need olid,» põhjendas Üllar Asu vähemalt viiesentimeetrise läbimõõduga kuulide säilitamist. Et see mõte tuli tal alles kümmekond minutit pärast sadu, olid rahemunad jõudnud juba natuke sulada.

Samal ajal kodus olnud Asu ei tahtnud isegi mõelda, mida oleks võinud tunda sellise saju ajal näiteks maanteel jalgratta seljas istudes. «Need olid ikka tõesti suured. Pole elus sellist asja näinud.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles