Hiiglaslikud raheterad lõid katuse auklikuks, vihm ujutas tänavaid üle

Hans Väre
, Sakala peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kibekülas sadasid maha neljasentimeetrise läbimõõduga raheterad.
Kibekülas sadasid maha neljasentimeetrise läbimõõduga raheterad. Foto: Alar Oherd

Sakala lugeja Alar Oherd saatis meie vihjeliinile fotod täna kella 18 paiku Kibekülas maha sadanud rahest ja selle tehtud kahjust.

Oherd rääkis, et rahet sadas umbes 15–20 minutit vahelduva tugevusega. «Kõigepealt kella 17 kandis sadas sahmakas vihma,» rääkis Oherd. «Siis jäi pilv natuke tiirutama ja teise ringiga tuli see rahe. Ja enne 19 oli veel väiksem sahmakas, aga need olid väiksemad raheterad.»

Oherdi sõnul seisis tal taluhoovis mitu autot, mis rahe tõttu kannatada said – ära on täkitud nii kapotid kui katused, klaasid jäid õnneks terveks. Tema hinnangul olid suuremad raheterad olnud rohkem kui  viiesentimeetrise läbimõõduga ning see neljasentimeetrine, mis on näha ühel tema saadetud pildil, oli jõudnud enne foto tegemist juba 10 minutit sulada.

Viljandit tabas täna ka tugev vihmasadu, mille tekitatud üleujutust Leola ja Vaksali tänava ristmikul on näha Gerry Mäekivi saadetud videost.

Genadi Katenev andis Sakalale teada, et Tartu tänaval tõstis kanalisatsioonis voolava vee surve kaevukaaned pealt.

Hea lugeja! Kui tegid pilte rahesajust, ootame neid Sakala vihjeliinile, et saaksime neid ka teistega jagada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles