Kogenud kurjategija pääses eelmise karistuse kandmisega

Hans Väre
, Sakala peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Juulis mõisteti Viljandi kohtumajas kehalise väärkohtlemise ja ähvardamise eest süüdi 40-aastane Kalle Erimäe, kelle karistus arvati aga kohe kantuks eelmise, mullu oktoobris määratud karistusega.

Nimelt sätestab karistusseadustik, et kui pärast süüdimõistva kohtuotsuse kuulutamist tuvastatakse, et süüdlane on pannud enne seda toime teise kuriteo, arvatakse ärakantud karistus uuest maha.

Mullu 13. oktoobril mõistis kohus Erimäele, keda oli varem juba vähemalt üheksal puhul kriminaalkorras karistatud, joobes juhtimise eest kolmekuuse vangistuse. Sellest arvati maha kaks eelvangistuses veedetud päeva ja ülejäänu asendati 176 tunni üldkasuliku tööga. Juba eelmise aasta hiliskevadel oli ta tunginud kallale kahele inimesele ning nende kuritegude kohta sõlmis ta prokurör Marja-Liina Talimaaga tänavu suvel kokkuleppe.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles