Kolm tüdrukut panid püsti morsiäri

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eliisa Laurits, Marion Loit ja Anneliis Toomla peavad Männimäel morsikohvikut Sõbrad, et möödujatel oleks võimalik end palaval suvepäeval kosutada.
Eliisa Laurits, Marion Loit ja Anneliis Toomla peavad Männimäel morsikohvikut Sõbrad, et möödujatel oleks võimalik end palaval suvepäeval kosutada. Foto: Merily Šmidt / Sakala

Kolm ettevõtlikku tüdrukut panid Viljandis Männimäel püsti morsiäri, et saaks endale teenida veidi jäätiseraha ning pakkuda möödaminejatele kosutust.

Nad valisid päikesevarjulise koha Riia maantee ääres ja müüvad külma jooki hommikust õhtuni. Laual on morsiga täidetud topsid ning silt, mis kutsub inimesi kahekümne sendi eest morssi ostma. Müüjad Marion Loit ja Eliisa Laurits käivad juba koolis. Kogu tavaar on nende endi toodud ning sildidki oma käega valmis kirjutatud. Morsi teevad nad valmis sealsamas – külmkastis hoitavast veest ja siirupist. Ei pea muretsema ka sellepärast, et morss päikese käes soojaks läheks, sest tüdrukutel on varuks jahutavad jääkuubikud. Iga päev võib saada eri jooki: ükskord mustsõstra-vaarika-, teinekord aga maasika-sidruni-banaanimaitselist.

Idee tekkis tüdrukutel soovist veidi taskuraha teenida. Õige pea tuli nende sekka lasteaiaealine Anneliis Toomla, Ta ütles, et abikäsi on ju ikka vaja: vahel läheb jook ümber ja siis on tarvis kõik topsid ükshaaval ära korjata ning see on üsna tüütu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles