Nafta madal hind surub lipulaeva turvalisest sadamast avamerele

Rannar Raba
, Sakala vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nii uskumatu, kui see ka ei näi, ajaloolise põllumajanduskeskusena tuntud Päri külas saab praegu Bestra Engineeringu töömeeste käe all viimast lihvi pesuehtne laev. Norra rannavalve tellitud õlireostuse likvideerimise alus on ehe näide sellest, kuidas ettevõte püüab end uutesse tootmisvaldkondadesse sisse seada.
Nii uskumatu, kui see ka ei näi, ajaloolise põllumajanduskeskusena tuntud Päri külas saab praegu Bestra Engineeringu töömeeste käe all viimast lihvi pesuehtne laev. Norra rannavalve tellitud õlireostuse likvideerimise alus on ehe näide sellest, kuidas ettevõte püüab end uutesse tootmisvaldkondadesse sisse seada. Foto: Merily Šmidt / Sakala

Naftapuurtornidele seadmeid valmistavat aktsiaseltsi Bestra Engineering on ikka peetud Viljandimaa mainekate ettevõtete lipulaevaks. Nüüd sunnib nafta hinna järsk langus firmat otsima uusi proovikive teistes masinaehituse valdkondades.

Olgugi et küsimusi hõljub õhus rohkem kui vastuseid, on Bestra uus tegevjuht Joosep Aru tuleviku suhtes optimistlik. Ta on veendunud, et vilunud ja loova mõtlemisega töömehed võimaldavad ettevõttel püsida igas mõttes paindlikuna ning end uutel turgudel kehtestada.

Kolm kuud tagasi koondas Bestra Engineering kaheksa inimest, viidates halvenenud turuseisule. Paari nädala eest ilmus aga Sakalas kuulutus, millest võis lugeda, et ambitsioonikate kasvuplaanide tõttu vajate arendus- ja kvaliteedijuhti. Kõrvaltvaataja võib siin näha teatavat vastuolu. Joosep Aru, palun selgitage, mis seisus Bestra Engineering praegu on ning milliseid tulevikuplaane haub?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles