Viljandlased hoiavad hiphopfestivalil kodulinna lippu kõrgel

Merlin Kuld
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Osa möödunud aastal Eesti hiphopfestivalil käinud viljandlastest. Pildile hüppasid ka üritusel esinenud välisartistid.
Osa möödunud aastal Eesti hiphopfestivalil käinud viljandlastest. Pildile hüppasid ka üritusel esinenud välisartistid. Foto: Erakogu

Seltskond Viljandi noori sõidab igal aastal Elvasse Eesti suurimale hiphopfestivalile veidi varem, et panna oma telgid püsti pealava kõrval.

Viljandi räpifännidele on telkimisalal välja kujunenud oma nurk, kuhu iga aastaga aina rohkem kodulinlasi oma varjualuse paigutab. Kui veel viis aastat tagasi võis sellel festivalil kohata vaid 15 viljandlast, siis nüüdseks on see arv neljakordistunud. Räpifänni Kris Sülla sõnul on selline osalejate arv Viljandi kohta päris suur.

Viljandlane Rivo Saaremäe võtab sel reedel Elva poole suuna juba kuuendat aastat järjest. Ta rääkis, et tavaliselt läheb väike kamp viljandlasi üritusele varem, et esimesed telgid üles panna ja harjumuspäraseks saanud nurk hõivata. 

Saaremäe sõnul on Viljandi inimesed sellel üritusel eriti kokkuhoidvad ning teiste linnade puhul ta sellist käitumist märganud ei ole. «Eks hiphop ole noortele aina rohkem meeldima hakanud ja Viljandis on viimastel aastatel päris palju räpiüritusi korraldatud. See kutsub igal aastal aina uusi inimesi ja iga järgmise aastaga võetakse mõni sõber lisaks,» rääkis Saaremäe. 

Sellest festivalist on saanud Saaremäele suvelõpuüritus. «Hiphop, tänavakorvpall, tänavatants, melu ja päev läbi kõlgub mõnus muusika – see kõik on lihtsalt suurepärane.» 

19-aastane Kris Süld on Viljandis räpiüritusi korraldanud sellest ajast, mil ta oli 14-aastane. Eesti hiphopfestivalil on ta osalenud kuus aastat ega jäta minemata ka sel reedel. Sülla sõnul oli seitse aastat tagasi seal veel kaunis vähe viljandlasi. «Aasta hiljem tulid juba minu sõbrad kaasa ja nende kaudu levis sõna edasi – nii see ringkond on kasvanud.» 

Süld arvas, et ilmselt on veel selliseid kampasid nagu viljandlastel. «Aga seda, et keegi teine karjuks lava ees kodulinna nime, kui kohalik artist laval on, pole ma varem märganud,» lisas ta, pidades silmas korda, mil üritusel esines Põhja-Tallinn. Kui Viljandist pärit Kerli Kivilaan nendega koos lavale astus, hakkas publiku seast kostma toetavaid hõikeid «Viljandi, Viljandi!». 

Süld rääkis, et tema on räpiga seotud olnud üheksa aastat, kuid see on vaid üks põhjus, miks ta sellele üritusele ikka ja jälle läheb. «Lisaks on festivalil lihtne ja mugav vorm, kohal on kõik Eesti parimad räpparid. Ja muidugi seltskond: ilma Viljandi pundita oleks üritus ilmselt mitu korda lahjem.» 

14. ja 15. augustil astub Elvas üles ligi nelikümmend artisti. Festivali korraldaja Maido Mölsi sõnul on publikut kahe tuhande ringis. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles