Mulgid otsivad taas uhkust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullu pälvis Mulgimaa Uhkuse tiitli rahvamuusik Ants Taul.
Mullu pälvis Mulgimaa Uhkuse tiitli rahvamuusik Ants Taul. Foto: Elmo Riig / Sakala

Mulgi kultuuri instituut ootab taas ettepanekuid Mulgimaa Uhkuse auhinna andmiseks.

Auhinnaga tunnustatakse neid inimesi või organisatsioone, kes oma pikaajalise tegevusega on Mulgimaa pärandihoidjad ja väärtustavad mulgiks olemist ning on andnud oma panuse Mulgimaa heaks.

Mulgimaa Uhkusega tunnustatakse pikaaegset tööd mulgi murdekeele ja mulgi meele edasikestmise heaks, uut head algatust oma keele ja meele ergutamiseks või mõnda muud kaalukat tegu mulkide toetamisel ja Mulgimaa elu edendamisel.

Auhinna väljaandmisel arvestatakse, kuidas mulkide identiteeti ja enesest lugupidamist välja näidatakse ning kuidas sellega väljaspool kodu silma jäädakse,  kuidas seda edasi kantakse ning noortele edasi antakse ja loomulikult seda, kuidas mulgi tegemisi toetatakse ja edendatakse.

Mulgimaa Uhkuse kandidaate võivad esitada ja sellele kandideerida nii eraisikud kui ka juriidilised isikud. Ettepanekud tuleb saata  kirjalikult vabas vormis põhjendusega ja kontaktandmetega 10. septembriks Mulgi kultuuri instituudile aadressil Kevade tänav 1 Tõrva, 68405 Valgamaa või e-postiga mki@mulgimaa.ee.

Mulgimaa Uhkuse auhind kuulutatakse välja oktoobris Abjas peetaval kümnendal Mulgi konverentsil.

Esimese Mulgimaa Uhkuse tiitli pälvis Asta Mäeorg ehk Tõrva Tilde 2012. aastal. Järgmisel aastal pärjati  selle tiitliga Asta Jaaksoo ja Kaupo Ilmet ning mullu  rahvamuusik Ants Taul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles