Eralasteaed kolib villasse

Merlin Kuld
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hilda Villa esimese korruse ruumides käivad ettevalmistused lapsehoiu sissekolimiseks. Uus mööbel tuleb reedel.
Hilda Villa esimese korruse ruumides käivad ettevalmistused lapsehoiu sissekolimiseks. Uus mööbel tuleb reedel. Foto: Merily Šmidt / Sakala

Viljandis Valuoja oru kaldal tegutsev majutusasutus Hilda Villa hakkab vaikselt tegevust lõpetama ja ruumid võtab üle varem Posti tänaval asunud Kukeräädsiku lapsehoid.

Augustikuust pakub Hilda Villa majutust vaid maja teisel korrusel ja esimese korruse võtavad enda alla Kukeräädsiku lapsehoiu kaks rühma.

Hilda Villa juhataja Piret Valdmaa sõnul lõpetab majutusasutus tegevuse puhtalt majanduslikel põhjustel. «Kliente on ainult nii palju, kui me ise turundust teeme, muid broneeringuid paraku piisavalt palju ei tule,» ütles ta.

Kukeräädsiku lapsehoiu juhataja Irina Kalso sõnul ei olnud kolimine puhtalt tema otsus. «Me olime Posti tänaval rendipinnal ja meiega sooviti rendileping lõpetada,» selgitas ta.

Laienemismõtteid on Kukeräädsik mõlgutanud juba tükk aega. «Tahtsime lisaks sõimerühmale pakkuda hoidu ka vanematele lastele ning otsisime selle tarbeks ruumi. Võin öelda, et poolteise aasta jooksul oleme vaatamas käinud vähemalt 50 maja,» rääkis Kalso. Peamiselt otsiti ruumi kesklinna, sest just seal on lasteaiakohtade puudus tema ütlemist mööda kõige suurem. «Paraku ei ole kesklinnas maja lihtne leida.»

Kalso rääkis, et Kukeräädsik on Hilda Villaga koostööd teinud 2007. aastast. «Meil tuli perenaisega jutuks, et otsime rendipinda, ja kuna villa hakkab oma asju vaikselt kokku panema, siis sealt see mõte tekkis.»

Esialgu tegutseb lastehoid villa esimesel korrusel, kuid aegamööda on kavas laieneda. «Loodame, et 2016. aasta märtsiks on meie käsutuses juba kaks korrust,» ütles Irina Kalso.

Kui varem oli Kukeräädsiku lastehoius vaid üks sõimerühm kuni kolmeaastastele lastele, siis nüüd tehakse juurde teine rühm ja vastu hakatakse võtma kuni seitsmeaastasi lapsi. «Ühes rühmas on kuni kaheaastased ja teises kolme- kuni seitsmeaastased lapsed,» selgitas Kalso.

2018. aastaks plaanitakse juurde teha veel koolieelne osa. «Siis saavad lapsed meie juurde tulla lausa kolmeks aastaks, aga see on juba pikem projekt,» räägib Kalso.

Hilda Villa juhataja Piret Valdmaa sõnul on selline asjade käik positiivne. «Suhtume lapsehoiu tulekusse loomulikult hästi, sellepärast ka selline otsus tehtud sai.»

Posti tänav 27a majja kolis Kukeräädsiku lapsehoid 2011. aastal. Enne seda tegutses see Pikal tänaval.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles