Head söögikohta luues ära kiirusta

Kristiina Baum
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandis aadressil Tartu tänav 4 on mõne nädala avatud olnud uus söögikoht. Praegu saab seal tasuda vaid sularahaga, aga omanikud loodavad peagi soetada kassaterminali.
Viljandis aadressil Tartu tänav 4 on mõne nädala avatud olnud uus söögikoht. Praegu saab seal tasuda vaid sularahaga, aga omanikud loodavad peagi soetada kassaterminali. Foto: Kris Süld

Kui laual oleks plastlillede asemel olnud väikesed trollid, täispuidust leti taga seisnud viikingikiivris teenindaja ja Star FM-i asemel kostnud põhjamaist flöödihäält, oleks Northmeni kohviku kontseptsioon tundunud meie toiduarvustuse seltskonnale peaaegu täiuslik.

Praegu jäi mulje, et söögikoha algidee on originaalne, aga viimistlemise asemel on avamisega kiirustatud ja hulk pisiasju on leidnud hädalahenduse. Saatan, teadupärast, peitub just detailides.

Läinud teisipäeval, kui suvereporterite Elisabeth Kungla, Merlin Kulla ja Vootele Ruusmaa ning suvefotograaf Kris Süllaga tosina jagu päevi Tartu tänava ääres tegutsenud kohvikusse sisenesime, tahtsime harjumuspäraselt toolidele vajuda ja mugavalt teenindajat ootama jääda. Northmenis aga asjad nii ei käi. Leti taga ootas kolm mustades rõivastes meest tellimusi. Näljasena olimegi juba tellimust esitamas, kui üks seltskonna liige, va tujurikkuja, avastas sildi «Vabandame. Meil saab ajutiselt maksta vaid sularahas». Kõhtudest kostis seepeale kurja korinat, kuid see ei aidanud. Need meist, kes pole harjunud sularaha kotis kandma, pidid ette võtma kerge pärastlõunase sörgi. Northmen asub Tartu tänav 4. Swedbanki klientidele tähendab see edasi-tagasi umbes 400 meetrit, Nordea panga omad pääsevad poole staadioniringi pikkuse distantsiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles