Külaelu ja külapäevad pole küll ajast ja arust, aga iseenesest ka püsti ei seisa

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tõepoolest, rahvast peab eraldi käima kutsumas, projektiraha peab ürituse korraldamiseks taotlema ja kauplema ning osalejaid peab meelt lahutama kutsuma ka väljaspoolt koduvalda, tõdes Rimmu külapäeva korraldaja Anneli Pälsing.

Ametlikult elab Rimmu külas 30 inimest. Eile 15. korda teoks saanud külapäevadel kolmekordistus rahvaarv ühe õhtu sees, kusjuures neid oleks külakeskusesse tunduvalt rohkemgi mahtunud. Kuigi üritus kandis nime Rimmu külapäev, olid kohal ka lähedal asuvate külade inimesed, rääkis Anneli Pälsing.

Külapäevade korraldamine pole kergemate killast. Selleks läheb raha vaja ja projekt peab varakult valmis olema. Pälsingu sõnul hakkas tema asju ajama juba aprillis. Kava oli vaja koostada ja osalejatega läbi rääkida. Vahepeal on aga hinnad tõusnud, inimesed ümber mõtelnud või muude asjadega hõivatud ja nii tehti Pälsingu sõnul viimased muudatused programmis päev enne pidu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles