Noored õppisid tajuma heli kuju

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

"Mis kujuga oli heli?"

Nii küsis laupäeva hommikul Viljandi muusikakooli heliobjektide töötuppa kogunenud noorte muusikute käest töötoa üks juhendajatest Tatjana Kozlova-Johannes. Küsimus ei olnudki niivõrd vastamiseks, kuivõrd mõtteaine pakkumiseks.

Kümmekond muusikaliselt loovat ja motiveeritud teismelist suunati alustuseks kuulama enda ümber vaikust, et seejärel osata sellesse luua helisid. Helide tekitamiseks oli laudadele laotatud kõikvõimalikke asju: vanu pudeleid, polte, fooliumi, plasttorusid, aga ka veega täidetud klaase ja kellukesi.

"Pange silmad kinni, siis lülitate ühe meele välja," õpetas teine juhendaja Helena Tulve, kuidas helile paremini keskenduda saaks. Töötoa eesmärk oli Tulve sõnul õppida tajuma erinevaid helisid ja nendesse suhestuma. Töötoas tehti harjutusi, näiteks prooviti, kuidas ühte heli teisega kooskõlastada ja omavahel koostööd teha. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles