Sööme sõnu. Lödiburgerite ajastu lõpp

Üllar Priks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sütel grillitud pihvid kukeseenekastmega
Sütel grillitud pihvid kukeseenekastmega Foto: Üllar Priks / Sakala

Kuigi Eesti Vabariigi taassünniga seoses meenuvad mulle esimesena kõik need Balti ketid, Sõnajalgade kassetid ja häirivalt heas füüsilises vormis Linna Iff, ei saa mööda vaadata ka tänavatoidu kultuuri tekkimisest.

Kui tuhksuhkruga üle puistatud ja Fabergé muna hinnaklassi kuulunud vahvlirullid ning matkahaagiste akendest müüdud kolme sekundiga sulav friiserijäätis on tänaseks vaid ähmane mälestus, siis soustist tilkuvaid lödiburgereid saavad kuuepromillises joobes elukunstnikud seniajani vuntsidesse vajutada. Siiski üha vähem. Õnneks. Läks aastaid palju läks, aga üha enam võib suvistel festivalidel ja laatadel näha noori hakkajaid toitlustajaid, kes tänavatoidu taseme rentslist kõrgustesse rebivad.

Miks peakski piduline tippima troppide juurde, kelle ainus vaev on olnud külmunud friikad ja kahtlase koostisega pihvid pannile paariks päevaks vinduma visata, kui kõrval valmib omavalmistatud saiast burger, mille vahel kaisutab krõbe kanafilee värskelt marineeritud šalottsibulat ja on tekina peale tõmmanud eriretseptiga magusvürtsika kastme?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles