Eriolümplased pistsid kotti neljanda koha

Elisabeth Kungla
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ühendava korvpalli võistkonnas mängisid ka eri- ja tavasportlased Viljandimaalt. Los Angeleses eriolümpia maailmamängudel said nad neljanda koha.
Ühendava korvpalli võistkonnas mängisid ka eri- ja tavasportlased Viljandimaalt. Los Angeleses eriolümpia maailmamängudel said nad neljanda koha. Foto: Erakogu

Ameerika Ühendriikides Los Angeleses peetud eriolümpiamängudelt naasnud korvpallurid võivad nüüd rahulikult loorberitel puhata, sest lahingus 26 riigi vastu said nad neljanda koha.

Autasustamise hetkel ei olnud Viljandimaa poistele veel teada, et Eesti esindus, milles nad mängisid, napsab Dominikaani Vabariigi esinduselt neljanda koha. Kogu mängu põhimõte oli võistkonna ühtlane tase. Võistkonda pidi kuuluma kindel arv tava- ja erisportlasi, kes andsid mängu võrdse panuse. Dominikaani Vabariigi võistkonna puhul oli aga märgata, et mõni tegi alatasa viskeid korvi poole, samas teisel ei õnnestunud palli enda valdusessegi saada. Et mäng oleks aus, esitati nende kohta kaebus ja kohtunikud ka rahuldasid selle.

Õhustik kui tõelisel olümpial

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles