Seakasvatajatelt oodatakse toetuse taotlusi augusti teisel poolel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Seakasvatajad saavad augustis taotleda toetust täiendavateks investeeringuteks bioohutusmeetmetesse või majandustegevuse ümberkorraldamiseks seakasvatussektorist väljumisel. Taotlusvoorud avatakse 17. augustil.

«Seakasvatajate toetamiseks avame veel augustis kaks meedet, mille toel saab sektor toetustena kätte kokku 12,7 miljonit eurot,» ütles maaeluminister Urmas Kruuse.

17.–31. augustini saavad seakasvatajad erakorraliselt taotleda Eesti maaelu arengukavas kaht toetust.

• Väikeste põllumajandusettevõtete arendamise toetus seakasvatajatele põllumajandusliku müügituluga 4000–14 000 eurot. Toetatakse investeeringuid bioohutusmeetmetesse või majandustegevuse ümberkorraldamiseks seakasvatussektorist väljumisel. Taotlusvooruks kavandatud eelarve on 2 700 000 eurot.

• Investeeringud põllumajandusettevõtte tulemuslikkuse parandamiseks seakasvatajatele põllumajandusliku müügituluga alates 14 000 eurost. Toetatakse investeeringuid bioohutusmeetmetesse või majandustegevuse ümberkorraldamiseks seakasvatussektorist väljumisel. Taotlusvooruks kavandatud eelarve on 10 000 000 eurot.

Taotlemise täpsemad tingimused sätestatakse meetmete määrustes, millega saab praegu tutvuda eelnõude infosüsteemis ning pärast allkirjastamist Riigi Teatajas. Taotletakse Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Ameti kaudu.

Toetuste kimbule tuleb ka lisa. Ministris sõnul on riigil sealiha kokkuostuhinna suure languse korral võimalik taotleda Euroopa Komisjonilt erakorralist toetust, mida saab maksta kitsendustega piirkonna seakasvatajatele maksimaalselt kolme kuu jooksul tapale realiseeritud sigade eest.

Euroopa Liidu erakorralise toetuse puhul tuleb Eesti riigil kanda pool kuludest ning see on ühekordne toetus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles