Juhtkiri. Seitse pluss seitse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sakala

Möödunud kuul langetati Viljandi kohtusaalis viimane otsus, mis puudutas uimastiga immutatud markide ehk blotterite müümist kohalikele noortele, sealhulgas alaealistele. 14. juulil mõisteti 24-aastane Rait Kokk suure hulga narkootiliste ainete omandamise ja müümise eest kolmeks ja pooleks aastaks vangi.

Blotterite loos ei mõistetud süüdi aga mitte üksnes Kokk, vaid veel kuus inimest. Need mehed ja poisid said oma karistuse kätte lihtsalt kolm kuud varem, sest nad nõustusid kiiresti kokkuleppemenetlusega.

Tänane leht kirjutab sellest, et esmaspäeval mõisteti Viljandis uimastitega seotud pahategudes süüdi järgmised seitse inimest. Karistuse saanute arv on samasugune, aga lugu teine. Tegelikult on neid isegi kaks, sest kui ühed käitlesid kokaiini, mille 28-aastane Itaalia kodanik Manuel Scandiuzzi Eestisse oli toonud, siis teised, vaevu täisealised noormehed, müüsid talle marihuaanat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles