Repliik. Jagaks. Aga kuidas?

Tiina Sarv
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiina Sarv
Tiina Sarv Foto: Jaan Pääsuke

Ehkki suveilm jõudis Eestisse alles augustis, on vähemalt üks aiakultuur end tänavu ilmselgelt mõnusalt tundnud: paljudes Viljandimaa aedades tõotab tulla õuna­uputus. Ning taas käivitub vana stsenaarium: õunad kasti, keldrisse ja lõpuks märkimisväärne osa neist kompostihunnikusse. Võib ju suuremas koguses õunamahla teha, aga enne seda tuleb keldririiulile seisma jäänud mahlapudelid tühjaks kallata. Ehk teisisõnu: õunamahlal ei ole talvel erilist minekut.

Kunagi oli perenaiste sügisene lemmiktegevus õunte kuivatamine. Praegu ökopoes hingehinnaga pisikestes pakkides müüdavat maiust jagus talvel kottide kaupa. Tänapäevases elektripliidiga köögis on kuivatamine keerulisem.

Mõni linnaaednik paneb ülejäägid kastiga tänavaservale. See iseenesest ilus ettevõtmine pole siiski parim lahendus, liiati saastavad möödasõitvad autod kasti sisu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles