Kristjan Johanson valmistub hooaja tähtsaimaks võidusõiduks

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Johanson
Kristjan Johanson Foto: Elmo Riig / Sakala

Reedel Tartus Euroopa juunioride maanteesõidu meistrivõistlustel startiv Viljandi klubi juunior Kristjan Johanson kosub veel veidi möödunud nädalalõpu rasketest võiduajamistest ning on hooaja peamise mõõduvõtu eel oma sõnul tahtmist täis ja heas sõiduhoos.

Neljapäevast pühapäevani Tartus peetavatel Euroopa juunioride ja alla 23-aastaste maanteesõidu meistrivõistluste esimesel päeval on kavas naisjuunioride U-23 klassi temposõidud, reedel on kord mõlema klassi meesratturite käes.

Ainsa Viljandi rattaklubi kasvandikuna tiitlivõistlusel startiv 18-aastane Kristjan Johanson kõneles, et temposõidu rada on talle küll võrdlemisi sobilik, ent veidi kõrgemad ootused on tal pühapäeval peetava grupisõidu suhtes.

«Lähen mõlemal võistlusel endast parimat andma – muudmoodi ei saagi,» lausus ta.

Tänavune Eesti omaealiste grupisõidu meister rõhutas, et ainult heast minekust kõrge koha püüdmiseks ei piisa, vaja on ka omajagu õnne ja sportlikk arukust. «Eks ma ole ikka medalist ka unistanud, kuid mismoodi sõidud õnnestuvad, näitab võistluse kulg.»

Aprilli kuul tuuril rattalt kukkunud ja rangluu murdnud juunior pole traumast siiski lõplikult taastunud, ent võistlemist ja treeninguid see enam ei sega.

Tartus peetavate Euroopa meistrivõistlustele oli Eesti U-23 klassi koondislaste nimekirjas üles seatud teinegi Viljandimaa rattur Josten Vaidem, kuid temal jäävad need sõidud seekord siiski vahele ning ta jätkab oma edukat hooaega Prantsusmaal klubi UC Aubenas vormis.

«Josten tegi mõni aeg tagasi treeningul läbi tõsise kukkumise,» selgitas Viljandi rattaklubi treener Marek Johanson. «Ehkki ta kosus rängast matsust võrdlmeisi ruttu, otsustati teda Euroopa sõitudest siiski kõrvale jätta. Praegu näib tal Prantsusmaal päris hea hoog olevat.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles