Muusikahariduseta maapoiss, kes ikkagi akadeemiasse õppima pääses

Kuido Saarpuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Aulis sai korraga sisse nii Georg Otsa nimelisse Tallinna muusikakooli kui Viljandi kultuuriakadeemiasse. Valik langes viimati nimetatu kasuks ja nüüd mängib ta trummi Eesti tuntuimas etno-rokkansamblis Svjata Vatra.
Martin Aulis sai korraga sisse nii Georg Otsa nimelisse Tallinna muusikakooli kui Viljandi kultuuriakadeemiasse. Valik langes viimati nimetatu kasuks ja nüüd mängib ta trummi Eesti tuntuimas etno-rokkansamblis Svjata Vatra. Foto: Jaanus Lensment / Postimees

Kas teadsite, et ansambli Svjata Vatra trummaril Martin Aulisel, kes, trummipulgad peos, möllab suvistel muusikafestivalidel kui noor jumal, polnud enne Viljandi kultuuriakadeemiasse õppima minemist muusikalist haridust? Mitte mingisugust! 

Ta oli täielik iseõppija, tallates innukalt rada kodu ja kohaliku kultuurimaja trummikomplekti vahel. Esimesest ülesastumisest, kätevärina, hirmude ja puterdamise saatel kulgenud jõulukontserdist on nüüdseks möödas peaaegu kümme aastat.

Palju katseid ja ebaõnnestumisi

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles