Riik, tule maale!

Inara Luigas
, riigikogu liige (SDE)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inara Luigas
Inara Luigas Foto: Peeter Langovits / Postimees

MEIE ESIISAD EI arvanud, et Eestimaa tuleb hüljata ning kõik peavad Toompea linnusesse ja selle ümbrusesse kolima. Meie kõik koos ja samas igaüks üksikult oleme Eesti riigi alustalad ning meil kõigil on võrdne õigus riigi toele. Seega peab riik hakkama maale astuma ja võimalikult kiiresti, üks samm korraga.

Keegi ei vaidle vastu, et Eesti riigieelarve on koondunud Tallinna. Pealinna heaolumulli on kokku jooksnud suur hulk Eesti elanikke ning niigi kiratsenud ääremaad hääbuvad vaikselt ja alistunult. Aktiivsest majandustegevusest pole paljudes kohtades jälgegi – mida sa tühermaal ikka üksi majandad.

Tasuta ühistransport kui varjatud altkäemaks kutsub kõiki end Tallinna sisse registreerima. Lisaks inimestele saab pealinn nende maksuraha ja kosub veelgi. Rahast jäävad ilma need kohalikud omavalitsused, kes on seni inimeste eest hoolitsenud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles