Karksi lennuväljal maanduma pidanud lennuk sõitis Polli õunaaeda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennuk sõitis õunaaeda
Lennuk sõitis õunaaeda Foto: Elmo Riig

Täna Polli lennuväljal peetav Karksi üheksas lennupäev algas äpardusega, kui kella 10.30 ajal vihmast märjal ja pehmel lennuväljal maanduma pidanud Cessna-172 ei saanud pidama ning sõitis õunaaeda, inimesed õnnetuses kannatada ei saanud.

„Siin on lühike maandumisrada, mis on kapriisne, paraku hindas vähese kogemusega piloot olukorda valesti. Ta oleks pidanud uuele ringile minema, hoog oli liiga suur, pidurdamisel jooksis masin rajalt välja,“ kirjeldas lennupäeva korraldaja Hendrik Agur.

Ta möönis, et kiirus oli väike ning keegi vigastada ei saanud, aga tiivad said vastu kuuske ja õunapuud sõites kahjustada. „Kõik saab ära remontida, aga see on suur töö ja vaev ning piloodile, kes sellega hakkama sai, läheb kalliks maksma,“ tõdes Agur. Ta ütles, et lennuametit on õnnetusest teavitatud.

Seoses madalate pilvedega on Polli lennuväljale täna maandunud vaid neli lennukit, neist rivis on hetkel kolm. „Lubanud on tulla kolm kopterit ja 10 lennukit,“ rääkis Agur. Juhul kui õhusõidukid veel saabuvad, siis toimuvad Aguri kinnitusel Karksi kohal lennukite täpsusmaandumised ja pommitamised. Samuti on plaanitud preemialennud eesootava Karksi jooksukrossi parimatele ja Mulgi maratonil abistanud vabatahtlikele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles