Maaelukomisjoni aseesimehe meelest ei ole minister kriisiga hakkama saanud

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siret Kotka
Siret Kotka Foto: Vello Taimre Postimees

Riigikogu maaelukomisjoni aseesimehe Siret Kotka hinnangul on sigade Aafrika katku ulatuslik levik jõudmas peagi katastroofilisele tasemele.

Seakasvatus seisab silmitsi kaosega ning valitsuse senised sammud on tema hinnangul olnud ebapiisavad. 

«On reaalne oht, et seakatk levib peagi üle kogu Eesti. Juba möödunud sügisel lahvatanud probleemile on valitsusel olnud piisavalt aega adekvaatselt reageerida ning rakendada vastavaid meetmeid. Paraku pole seda suudetud teha. Ka seakasvatajad on sõnanud, et valitsus on katkuvastaste meetmetega selgelt hiljaks jäänud. Tuleb nentida, et maaeluminister Urmas Kruuse ei ole oma tööga hakkama saanud,» sõnas maaelukomisjoni aseesimees Siret Kotka.

Ta jätkas: «Senine retoorika on olnud, et paanikaks pole põhjust, katk ju inimestele ei nakka. Kui aga seakatku tõttu kaob üle Eesti sadu töökohti, siis hakkab katk külge küll! Tegemist on spetsialiseerunud tööjõuga, kellel on raske leida uut tööd. Seakatk mõjutab neid inimesi väga suurel määral. Rääkimata ettevõtjatest, kellel võib tuulde kaduda kogu tehtud elutöö.»

Kotka sõnul on viimastel päevadel muutunud suhteliselt tavaliseks teated, et marjulised ja seenelised leiavad metsas käies metssea korjuseid. «Eesti põllumajandus on suures ohus ning selline olukord väärib valitsuse kriisikomisjoni kokkukutsumist. Kruusel ja vabariigi valitsusel laiemalt on aeg jalad kõhu alt välja võtta ja olukorra tõsisust mõista,» lõpetas Siret Kotka.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles