Nõrga talu ootab lillepäevadele

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metskülas asuva Nõrga talu lilleaed.
Metskülas asuva Nõrga talu lilleaed. Foto: Elmo Riig / Sakala

Nõrga talus peetakse sel nädalavahetusel lillepäevi juba kaheksandat korda. Pilkupüüdev lilleaed on seal avatud 1. augustil kella 10–18 ja 2. augustil kella 10–16.

«Rikkalik flokside ja päevaliiliate õitsemine on just alanud. Kuigi sel aastal on see veidi hilisem, loodame ikkagi esitleda floksinäitusel paarikümmet erinevat sorti,» sedastas talu perenaine Krista Kukk. Floksinäitus jääb avatuks ka järgmisel nädalal ning perenaise jutu järgi lisandub seal kindlasti iga päev uusi sorte. Külastajatele tehakse aias ringkäike ning räägitakse aia saamise ja kujunemise lugu. Võimalik on ka nõu küsida püsilillede kasvatamise ja hooldamise kohta ning osta nende istikuid.

Sel aastal tulevad lillepäevadele oma tegemistest rääkima ja tooteid tutvustama Viljandi OTT-i tootjad. Päeva põhiloeng on kell 13 ettevõtmise Viljandimaa eestvedajalt Anu Johanilt, kes räägib kõiki väiketootjaid huvitaval teemal – «Tooted, mille nõudlus ületab pakkumise». «See teema peaks küll väga laia kuulajaskonda huvitama, sest tundub ju, et kõike on saada, ometi leidub siiski kaupu, mida piisavalt toota ei jõuta,» arvas Krista Kukk. «Upruse talu peremees Allan Illison räägib piimast üldse, oma toodetest ning talutootmisest. Selline ühine koostöö annab külastajatele võimaluse tutvuda maaelu eri nüanssidega ning väiketootjad saavad ka omavahel kogemusi vahetada.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles