Seasööda suurtootja: meie kaup on ohutu

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Baltimaade suurimale seafarmile Ekseko sööta tootev aktsiaselts Scandagra Eesti kinnitab, et kui tooraine peaks olema sigade Aafrika katku viirusega nakatunud, siis tootmisprotsessis see hävib.

Scandagra Eesti tegevdirektor Jurgita Radzevice ütles, et ettevõte toodab Ekseko omanikfirmale Rakvere Farmid mitmesuguseid, nii põrsastele kui imetavatele emistele mõeldud söötasid.

«Rakvere Farmid on üks meie suurkliente, kellega on meil pikaajaline usalduslik koostöö,» lausus ta.

Küsimusele, mil moel annaks Scandagra Eestile tunda see, kui seakatku leviku tõttu loobuks Ekseko edasistest tellimustest, ja kas see tähendaks ka söödatootmisfirmale koondamisi, vastas Radzevice, et sellele küsimusele pole kindlat vastust.

«Eksekol on farmid paljudes kohtades ning koos anname endast parima, et kaitsta teda seakatku eest ja vältida viiruse levikut farmidesse,» lausus ta. «Me pöörame erilist tähelepanu sööda ohutusele ja kvaliteedile.»

Viljakasvatajate andmeil liiguvad metssead palju mööda viljapõlde ja nõnda võib nakkus sinna maha jääda.

«Vili võib olla üks viiruse edasikandjaid,» tõdes Radzevice. «Aga viirus hävib nii pea, kui vili kuumtöödeldakse, nagu meie teeme seda granuleerimisel. Seega on Scand­agra Eesti söödatehases toodetud seasööt ohutu.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles