Juhtkiri. Meie oma Ränimägi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sakala

Kümne aastaga Viljandisse tuhat IT-tudengit tuua on ülimalt ambitsioonikas, et mitte öelda utoopilisena kõlav eesmärk. Kuid kui ettevõtja Arno Kütt käis kaks aastat tagasi arvamusliidrite lõunal välja mõtte, et Viljandimaa elu parandamiseks võiks siia luua IT-kõrgkooli, siis küllap arvas toona nii mõnigi, et see on üks neist paljudest ideedest, mis paisatakse õhku, aga mis ei kuku viljakale pinnasele. Ning tänavu mais, kui ideega kaasa tulnud sõlmisid Viiratsi mäel maalilise vaate taustal Viljandi IT-kõrgkooli VICTA loomise kokkuleppe, näis kogu ettevõtmine veel väga algusjärgus olevat. Tegelikult oli selleks ajaks jõutud juba esimese õppekavani ning nagu tänasest lehest võib lugeda, on võimalike õppuritega peetud esimene vestlusvoor. Juba sel sügisel alustatakse kuni 30 tarkvaraarendaja koolitamist.

VICTA taga olevad inimesed on näidanud, et nad ei tee tühje sõnu. Seega tuleb tõsiselt võtta ka nende suurt eesmärki. Seda, et neid saadab edu, peab lootma niikuinii.

Paljud on kuulnud Ühendriikides California osariigis San Francisco lahe kagu- ja lõunakaldal asuvast piirkonnast, mida kutsutakse Silicon Valleyks, meie keeli Ränioruks. Vähemad teavad, et selle hüüdnime võttis seitsmekümnendate algul kasutusele ajakirjanik Don Hoefler, et iseloomustada piirkonda tekkinud infotehnoloogiaettevõtete suurt hulka. Nime ajendiks on asjaolu, et pooljuhtides ja arvutites kasutatakse räni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles