Notarid annavad nõu ka Facebookis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

Eesti notareid ühendav notarite koda tegi oma Facebooki lehekülje, et anda värsket infot ja päevakohast nõu, tuletada meelde lihtsaid põhitõdesid ning kommenteerida ühiskonnas aktuaalseid juriidilise valdkonna küsimusi.

«Lehekülg ei asenda notarikülastust, kuid suunab inimesi tegema läbimõeldud valikuid, olgu siis teemaks abikaasade varasuhe, pärimine, majaehitamine või korteriost,» selgitas NotarBooki nime kandva näoraamatu lehekülje eesmärke notarite koja tegevjuht Eve Strang.

Kõige sagedamini tegelevad notarid kinnisvarateemade, aga ka pärimis- ja abieluvara küsimustega ning äriühingute asutamise ning osaluste müügiga.

Eve Strang kinnitas, et oma töös kohtuvad notarid sageli inimestega, kes on jätnud õigel hetkel otsuse tegemata või on teinud valikuid ebapädevatest soovitustest lähtudes. Paljud juurdunud müüdid tuginevad eelmise sajandi õigusaktidele, mis on praeguseks suures osas muutunud. Tema sõnul vajavad inimesed ka igapäevatoimingutes lihtsas keeles juriidilist nõu.

«Loomulikult ei saa Facebookis juhtumipõhiselt süvitsi minna, selleks tuleb ikka notari juurde minna, kuid üldises plaanis on eesmärk suunata inimesi tähtsatele teemadele mõtlema ja nende üle arutlema,» ütles notarite koja tegevjuht.

Notarite koda ühendab kõiki Eestis tegutsevaid notareid. Tänavu on notarid kuue kuuga teinud 142 754 ametitoimingut ehk keskmiselt 1552 toimingut iga notari kohta. Praegu tegutseb Eestis 92 notarit.

Notarite koja leiab Facebookist aadressilt https://www.facebook.com/notarbook.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles